Geçmişte ya da süreğen etnik ve/veya din temelli ayrımcılık Batı Balkan ülkeleri ve Türkiye’de toplumu derinden etkilemiş ve etkilemeye devam etmektedir. Bu sebeple barış ve uzlaşma politikalarını belirleme süreçlerinde sivil toplum örgütlerinin daha aktif olmasına ihtiyaç vardır.
Proje kapsamında; çatışma içerisinde bulunan gruplar arasında barış ve uzlaşmanın tekrar sağlanabilmesi için sektörler arası işbirliğini teşvik etmek; radikalimizi önlemek ve siyasi katılımın artması için savunucuk faaliyetleri; sivil toplum kuruluşlarının kapasitesini geliştirmek amaçlanmaktadır.
Proje süresi:
4 yıl (Ocak 2016 – Aralık 2020)
Proje Ortakları:
TOG (TR), SEEYN (BIH), Educational Center Krusevac, Vojvodina Environmental Movement (SRB), Beyon Barriers (ALB), LENS (KOS), YCC-BITOLA (MAC), Resource Center Tuzla (BIH), Forum MNE (MNE), War Trauma Center (SRB), Progress (MAC), Interculturale Zentrum (AUS), Movit Na Mladina (SLO), Youth Peace Group Danube (CRO), Zamah Foundation (CRO), Insitute For Social Research (CRO)
Projenin ana aktiviteleri:
Araştırma yürütmek; savunuculuk ve kapasite geliştirme faaliyetleri; yenilikçi çözümler üretmeye yönelik yerel faaliyetler; paydaşların biraraya getirilmesi ve diyalog arayışını destekyene toplantılar.
Fon kaynağı:
Avrupa Komisyonu