BURSİYERİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ
1. Bursiyer her akademik yıl içerisinde, ikinci dönemin ( Haziran ) sonunda MEB tarafından onaylanmış olan öğrenci belgesini TOG Gençlik Destek Programları’na Microfon platformu üzerinden yükleyecektir. Yüklemeyenlerin burs devamlılığı sonlandırılacaktır.
2. TOG bünyesi altında ayda 16 saat olacak şekilde gönüllü faaliyetlere katılmak ve 4’lük sistemde not ortalamanızın 2 ve üzeri olması gerekmektedir
3. Bursiyerler, iletişim bilgileri değişikliği (cep telefonu ve e-posta adresi), öğrenimleri ile ilgili bölüm değişikliği, okul değişikliği, geçici olarak yurt dışına çıkma, öğrenime devam edememe, banka hesap bilgileri(IBAN) değişikliği gibi her türlü değişikliği TOG’a zamanında bildirmekle yükümlüdür.
4. Bursiyer, madde 1 – 2’ de belirtilen sorumlulukları yerine getirmediği takdirde, yazılı mazerette bulunması gerekir. Mazeret bildirmezse ya da mazeret beyanının burs komitesi tarafından kabul edilmemesi durumunda bursiyerin bursu kesilir.
5. Başka bir yerden burs almak, TOG’dan burs almayı engellemez. Ancak bursiyer başka herhangi bir kuruluştan burs alıyorsa, bunu TOG Gençlik Destek Programları’na bildirmek
durumundadır.
6. Bursiyer disiplin cezası alması halinde, Toplum Gönüllüleri Vakfı’ ndan burs alma hakkını kaybedebilir. TOG Burs komitesi alınan cezanın nedenini değerlendirdikten sonra bir işlem yapılmasına gerek görürse, durumu TOG Etik Kuruluna iletilmesi isteğiyle TOG Yönetim
Kurulu’na bildirecektir.
7. Bursiyerlerden, bursun bitiminden sonra da bir TOG gönüllüsü olarak TOG’la bağlarını koparmaması beklenmektedir. Bursiyer, burs sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için adres, telefon ve e-posta bilgi değişikliklerini TOG’a bildirmeyi görev bilir. Bursiyer, iletişim bilgilerinin burs alma süreci sona erdikten sonra TOG’da yer almasını istemez, tüm verilerinin silinmesini talep ederse, talebi üzerine, verileri silinerek imha edilir, aksi durumda TOG’un kişisel veri datasında yer almayı kabul etmiş sayılır.
8. Bursiyer;
– TOG vizyon, misyon, ilke ve değerlerine,
– TOG yetkili kurullarınca (Mütevelli Heyet, Yönetim Kurulu, Gençlik Konseyi) alınan kararlara, aykırı davranış sergilediği, Vakfın kurumsal kimliğini zedeleyici açıklama ve beyanlarda bulunduğu takdirde burs sözleşmesi sona erebilir ve bursiyer burs alma hakkını kaybedebilir.
Yukarıda belirtilen durum gerçekleştiğinde, Burs Komitesi gerekli gördüğü takdirde TOG Etik Kuruluna iletilmesi isteğiyle TOG Yönetim Kurulundan talepte bulunabilir.
6. ve 7. madde de ve/veya Etik Kurul süreci başlatan bir durum yaşandığında, bursiyerin bursu dondurulur. Etik Kurul bursiyeri haksız görmesi halinde bursiyer, burs alma hakkını kaybeder.
9. Bursiyer, başvuru sırasında ve burs alma sürecinde verdiği beyanları, TOG’un talep etmesi durumunda, gerekli belgeleri ibraz ederek doğrulamakla yükümlüdür. Yanlış veya eksik beyanda bulunduğu belirlenen bursiyerden, verilen burs hakkı geri alınacak ve yasal işleme başvurulabilecektir.