Adımlarınla Parla – Genç Kadınlar İçin Gelişim Programı
Adımlarınla Parla, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile Estée Lauder Şirketleri’nin iş birliğiyle hayata geçirilen bir genç kadın gelişim programıdır. 2024 Kasım ayında başlayan ve 5 ay sürecek program, üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarında okuyan, TOG Toplum Gönüllüsü genç kadın öğrencileri hedefliyor.
Programın amacı, katılımcıların kişisel ve mesleki yetkinliklerini güçlendirerek kariyerlerine daha sağlam bir başlangıç yapmalarına destek olmak ve aynı zamanda TOG topluluklarını toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda güçlendirmektir. Bu hedef doğrultusunda genç kadınların ekonomik hayata katılımını artırmak ve iş dünyasında karşılaştıkları zorlukları azaltmak için kapsamlı eğitim, mentorluk ve hibe desteği sağlanmaktadır.
Proje kapsamında, 10 farklı TOG topluluğundan seçilen 20 genç kadın, program süresince kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sunacak kapsamlı bir eğitim sürecine katıldı. Toplumsal cinsiyet eşitliği, kariyer planlama, iletişim ve liderlik gibi alanlarda hazırlanan eğitim modülleri, genç kadınların hem bireysel güçlenme yolculuklarında hem de kendi topluluklarında aktarabilecekleri bilgi ve becerileri geliştirmeyi amaçladı. Programın sonunda ise katılımcılar, ekiplerini oluşturarak toplumsal cinsiyet eşitliği odağında kendi proje fikirlerini geliştirdi. Mentorluk desteğiyle geliştirilen bu projeler jüriye sunuldu ve seçilen üç proje hibe desteği almaya hak kazandı.
2024 döneminin başarıyla tamamlanmasının ardından Adımlarınla Parla programı ikinci dönemine geçiş yaptı. Aralık ayında başlayacak yeni eğitim süreciyle yine 20 genç kadın, kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyecek atölyelere katılarak kendi proje fikirlerini geliştirip ekipler halinde jüriye sunacak; seçilen projeler hibe desteğiyle sahada uygulanmaya başlayacak.
Bu yeni dönemle birlikte Adımlarınla Parla, genç kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği odağında dönüşüm yaratma yolculuğunu aynı kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.