TOPLUM GÖNÜLLÜSÜ OLMAK İSTİYORUM!
NE YAPMALIYIM?
Türkiye’de gönüllü çalışmalara katılım ülke genelinde %6,2 düzeyinde. İnsanlar çevrelerinde gözlemledikleri birçok konu hakkında çözüm üretilmesini istiyorlar fakat harekete geçme oranımız oldukça düşük!
Tam da bunun için seni Toplum Gönüllüsü olmaya ve inisiyatif alıp çözüm için harekete geçmeye davet ediyoruz!
TOG’u daha yakından tanımak ve Toplum Gönüllüsü gençlerin yaptıklarına dair fikir edinmek istersen aşağıdaki videoları izleyebilirsin.
Toplum Gönüllüleri Vakfı’na Hoş Geldiniz!
TOG 10. Yıl Tadımlık Belgeseli
TOG & Akbank – Şehrin İyi Hali
Bu süreçle ilgili biraz daha detay almak istersen;
1. ADIM
Formu doldurduktan sonra bir bilgilendirme maili alacaksın. Bu mailin spam/gereksiz kutularına düşme ihtimali var, dolayısıyla gelen kutusunda bulamazsan bu bölümleri de kontrol etmeni öneririz.
Bu mailde, katılabileceğin bazı Telegram kanal ve gruplarına dair bilgiler yer alıyor.
2. ADIM
Aramıza yeni katılan gönüllülerin mutlaka dahil olmasını önerdiğimiz bir kanalımız var:
TOG içerisinde gerçekleşen bütün etkinlik, eğitim, webinar ve atölyelere dair duyuruları buradan paylaşıyoruz!
Toplum Gönüllüsü gençler, Telegramı ekip arkadaşlarına ulaşmak, projelerini ve etkinliklerini yaygınlaştırmak için aktif olarak kullanıyorlar. Buradaki kanal ve gruplara katılmak takibini oldukça kolaylaştıracaktır.
3. ADIM
Toplamda 2 saat süren ve Türkiye’nin birçok farklı üniversitesinden gençlerin katılımı ile online olarak gerçekleştirilen Toplum Gönüllülüğü Oryantasyonu’nda gönüllülük, Toplum Gönüllülüğü, Toplum Gönüllüsü gençlerin çalışmalarını konuşuyoruz. Projeni geliştirmek ve var olan projelerde gönüllü çalışmalara başlayabilmek için ilk adım bu oryantasyona katılmak.
Oryantasyon tarihlerini ve katılımın için gerekli bilgileri Oryantasyon&Eğitim Bilgilendirme Kanalı’nda paylaşıyoruz. Formu doldurduktan sonra gelen mailde detayları bulabilirsin.
4. ADIM
Temel eğitimler, bir ekiple birlikte hayata geçireceğin proje ve etkinlikleri desteklemek için oluşturuldu. Bu eğitimlere katılman, proje fikirlerini hayata geçirmene yardımcı olacak!
Temel Eğitimler; Proje Geliştirme Eğitimi, Kaynak Geliştirme Eğitimi ve Ekip Yönetimi Eğitimi olarak 3 eğitimden oluşuyor.
Bu eğitimlerin duyuruları Oryantasyon&Eğitim Bilgilendirme kanalından düzenli olarak yapılıyor.
SİTE HARİTASI