TÜRKİYE 100 GENÇ OLSAYDI RAPORU YAYINLANDI! 19 Mayıs 2025

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Konda Araştırma ve Danışmanlık iş birliğiyle; Türkiye 100 Genç Olsaydı raporunu yayınladı, rapor gençlerin son on yıllık değişimine ışık tuttu.  

23 yıldır burs ve mentorluk programlarıyla gençleri güçlendiren ve onların sosyal sorumluluk projelerine destek olan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), her yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Mayıs Gençlik Haftası özelinde KONDA Araştırma ve Danışmanlık ile birlikte Türkiye 100 Genç Olsaydı raporunu yayınladı. Rapor, 17-25 yaş aralığındaki gençlerin 2015-2025 yılları arasındaki hayat tarzlarına ve duygu durumlarına yönelik değişimlerini ele alıyor.  

Gençlerle ilgili çarpıcı verileri ortaya koyan rapora göre;  

Gençlerin %25’i son 3 ayda herhangi bir kültürel etkinliğe katılmamış, %51’i konsere, %62’si sinemaya, %90’ı tiyatroya, %75’i müzeye gitmemiş. 

Sosyal medya kullanımı %83'ten %98'e çıkmış. 

Gençlerin %8’i kendini yoksul olarak tanımlıyor.

Gençlerin sadece %16’sının pasaportu var, 10 gençten 8'i hiç yurtdışına gitmemiş. 

Çok mutsuzum ve mutsuzum diyenler 2015'te %9 iken şu anda %22. Mutluyum cevabı verenlerin oranında ciddi bir düşüş var. 

Her 10 gençten 8'i özgürlükleri konusunda endişeli.  

7-25 yaş arası gençlerin yarısında gelecek zaman algısı 5 yıldan kısa. Daha uzun bir süreyi ne yazık ki öngöremiyorlar.  

Raporun tamamını incelemek için; https://www.tog.org.tr/100-genc#navislide